Sposób przygotowania

MĄKĘ , MARGARYNĘ ,ŻÓŁTKA,PROSZEK DO PIECZENIA,ŚMIETANĘ I 2 ŁYŻKI CUKRU ZAGNIEŚĆ CIASTO .PODZIELIĆ JE NA 3 CZĘŚCI .
JEDNĄ CZEŚĆ WYLEPIĆ BLACHĘ I ODŁOŻYĆ DO LODÓWKI.
DRUGĄ SCHOWAĆ DO ZAMRAŻALNIKA , A TRZECIA WGNIEŚĆ KAKAO I ODŁOŻYĆ DO ZAMRAŻALNIKA NA OK 30 MINUT.
NA BLASZE Z CIASTEM ROZSMAROWAĆ KONFITURY , A NA TO ZETRZEĆ CIEMNE CIASTO .NA WIERZCH UŁOŻYĆ PIANĘ UBITĄ Z BIAŁEK I CUKREM I JAKO OSTATNIE CIASTO ZETRZEĆ NA TARCE NA WIERZCH PIEC OK 45 MINUT W TEMP 180*C.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    EWI

    mniam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !