Sposób przygotowania

Przekrojone wzdłuż, dokładnie umyte białe części pora kroimy na półplasterki, cebulę siekamy i razem dusimy na maśle, często mieszając i nie dopuszczając do zrumienienia.
W połowie duszenia dodajemy pokruszony chleb, przez 3 min zasmażamy razem, przekładamy do ciepłego rosołu i gotujemy, aż pory będą miękkie i chleb się rozgotuje (ok.20min).
Następnie przecieramy zupę przez sito i gdy trzeba, doprawiamy do smaku. Gorącą łączymy z ubita śmietaną, nalewamy do kokilek, podajemy posypaną serem, najlepiej z paluszkami z ciasta francuskiego.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Lubię zupki krem
  • 1
    original
    Opublikowano

    Justyna Jussstiii

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    bardzo ciekawa, na pewno wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    MMM FAJNA!;)
  • 3
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    lubię takOwe zupki:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !