Sposób przygotowania

Mąkę przesiać do miski. Drożdże, zalać połową wody i dodać pół łyżeczki cukru - odstawić do wyrośnięcia.
W tym czasie przygotować oliwę ziołową - do małej miseczki wlać olej , czosnek przecisnąć przez praskę , dodać zioła wg uznania - u mnie przewaga oregano. Posolić ziołową masę.

Do przesianej mąki dodać zaczyn drożdżowy , posolić, dodawać resztę wody i wyrabiać ciasto- ma być jak na pizzę.
Odstawić na 15 min i dać odpocząć ciastu.
Rozgrzać piekarnik na 180 stopni.

Z ciasta uformować kwadrat o grubość 1, 5 cm. Posmarować ziołowym olejem całość. Zawinąć w rulon. Rulon kroić na 2,5 cm kawałki. Każdy kawałek położyć na płasko delikatnie przygnieść ręką . Posypać startym cheddarem .
Ułożyć na blaszce posmarowanej oliwą . Piec na złoty kolor ok 15 -20 min w termoobiegu.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    iziona

    Wyglądają jak rózyczki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    Fajny pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !