Przepis i sposób przygotowania na: Napoleonka Marlenki
Kroki postępowania
To są składniki do ciasta:
300g masła
300g mąki pszennej
1 jajko
1 łyżka octu
woda (ciepła ok. 100ml)
masło | 300 gram |
mąka pszenna | 300 gram |
jajko | 1 sztuk |
ocet | 1 łyżka |
mleko | 1 litr |
masło | 50 gram |
żółtko jajek | 3 sztuki |
cukier | 150 gram |
cukier waniliowy | 1 opakowanie |
mąka pszenna | 120 gram |
mąka ziemniaczana | 50 gram |
budyń waniliowy | 1 opakowanie |
woda | 100-150 (ciepła) |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: