Sposób przygotowania

Aronię, liście wiśni i porzeczki dokładnie myjemy. Dajemy do garnka i zalewamy 3 litrami wody i gotujemy ok. 40 min na wolnym ogniu. Odstawiamy i chłodzimy. Następnie ugotowany wywar przecedzamy przez sito. Do odcedzonego płynu dajemy cukier i mieszamy, aby cukier się rozpuścił. Jak wywar jest zimny dajemy kwasek cytrynowy i dokładnie mieszamy. Na koniec wlewamy spirytus. Gotową naleweczkę rozlewamy do umytych buteleczek. Dobrze jest odstawić na 24 godz. aby się przegryzło.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Paweł10

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    super ;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    oooo coś dla NAS :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    smaczny ten napój !
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rybciia

    super!!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    to jest pyszne!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    mocna rzecz
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    super naleweczka:)
  • 0
    dr
    Opublikowano

    agataw1990

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ekstra nalewka
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    rewelacyjna
  • 1
    original
    Opublikowano

    m1monika

    pyszna :-)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Stenka

    chętnie wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    jordi

    na pewno wyjątkowa w smaku

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !