Sposób przygotowania

Warzywa dokładnie myjemy. Za pomocą obieraka do warzyw tniemy cukinię i marchewki na cieniutkie plastry. Rozgrzewamy oliwę na patelni, smażymy plasterki przez kilka minut. Następnie mieszamy je w misce z rukolą. Na warzywach układamy swobodnie plastry szynki parmeńskiej, posypujemy kaparami. Wracamy znów do obieraka i z jego pomocą ścinamy ser Gran Padano. Składniki sałatki są dość intensywnego charakteru, nie chcieliśmy ich tłumić, lecz wydobyć głębokie smaki. Postawiliśmy więc na delikatny klasyczny dressing. W słoiczku (ułatwia mieszanie) umieszczamy sok z cytryny i jogurt grecki, zakręcamy pokrywkę i intensywnie potrząsamy. Gdy składniki się przenikną, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, jeszcze raz wstrząsamy słoiczkiem. Skrapiamy sałatkę dressingiem i delektując się jej smakiem, kontemplujemy naturę nietkniętą przez wielkie koncerny.


************
Życzymy smacznego i zachęcamy do odwiedzania naszego bloga http://mrmrssandman.blogspot.com/

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    barbarella

    Baardzo smacznie:-)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Anajka

    Brzmi pysznie. A dlaczego Vonneguta? Fakt, nie przeczytałam jeszcze wszystkich jego książek, ale takiej sałatki nigdzie nie znalazłam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !