Sposób przygotowania

Wszystkie składniki przesiać.
Masło ubić mikserem na puszystą masę, następnie dodać do niego cukier, dokładnie połączyć i wbijać po jednym jajku. Dokładnie wymieszać i dodawać na przemian to sypkie składniki to mleko ze śmietaną. Dobrze wymieszać (najlepiej już drewnianą łyżką). Do ciasta dodać pokruszoną czekoladę lub groszek czekoladowy.

gotowe ciasto przełożyć do wyłożonych papilotkami foremek do muffinek, wstawić do piekarnika 180stopni i piec ok. 20- 25 minut do suchego patyczka.
Wszystkie składniki powinny być tej samej temperatury.

Przepis na ok 10-12 babeczek.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika111

    Ale fajne! :)
  • 0
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Już mam chętkę na taką babeczkę :)))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !