Sposób przygotowania

Kurczaka kroimy w drobną kostkę, marynujemy w chili i curry zmieszanymi z odrobiną oleju. Cebulę i marchew obieramy, kroimy wraz z białą częścią pora w cienkie słupki o długości 3-4 cm. Warzywa smażymy 3-4 minuty na rozgrzanym oleju. Doprawiamy imbirem i chili. Wlewamy bulion, dodajemy skórkę z limonki oraz rozgniecioną trawę cytrynową. Gotujemy 15-20 minut, wyciągamy trawę cytrynową. Wlewamy mleczko kokosowe i gotujemy jeszcze 2-3 minuty. Kurczaka smażymy na rozgrzanej patelni. Gdy będzie już niemal gotowy, dodajemy pokrojonego w plastry banana i smażymy razem jeszcze 2 minuty. Zupę podajemy z kurczakiem oraz sajgonkami z mixem sałat.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    paulisia_elk

    pycha:d
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ankha

    Oj skusiłabym się na tę zupkę
  • 1
    original
    Opublikowano

    ronald88

    polecam
  • 3
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    pięknie podana! Musi być smaczna :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    wygląda przepysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !