Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki a la Monika z marchewką
Sos:
Olej, bazylia, oregano, ziarenka smaku, woda - tyle żeby zakryło w miarę klopsiki.
mięso mielone wieprzowo-wołowe | 50 dag |
cebula | 1 sztuka |
marchew | 1 sztuka |
mleko | 1 szklanka |
jajko | 1 sztuka |
mąka | 1 łyżka |
olej do smażenia | |
sól | do smaku |
olej | 2 łyżki |
bazylia | łyżka |
oragano | łyżka |
przyprawa uniwersalna | łyżeczka |
woda | |
sos | 2 łyżki |
bułka pszenna | 1/2 kajzerka |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: