Sposób przygotowania

Śmietanę dobrze schłodzić i ubić na sztywno z dodatkiem cukru waniliowego.
Jajka rozbić i oddzielić żółtka od białek.
Z białek ubić sztywną pianę z cukrem i szczyptą soli - na końcu wmieszać żółtka.
Z cytryny otrzeć skórkę i wycisnąć sok.
Śmietanę połączyć z pianą, startą skórką i sokiem z cytryny.
Dokładnie ale delikatnie wymieszać do uzyskania kremu.

Bezy pokruszyć i przekładać nimi warstwy kremu w szklaneczkach.
Schłodzić przed podaniem.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <fieldset><b>*** Serdecznie zapraszam do przejrzenia mojej księgi przepisów - każdy znajdzie w niej coś smacznego dla siebie :)</b></fieldset>
  • 0
    original
    Opublikowano

    Monika63

    pycha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    kasiek

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !