Sposób przygotowania

Białka oddzielić od żółtek,dodać szczyptę soli i ubić na sztywno.Pod koniec ubijania dodawać stopniowo cukier.Jak piana będzie sztywna dodawać po 1 żółtku i jeszcze miksować na najniższych obrotach miksera.Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej .Delikatnie wmieszać ,ale już łyżką aby ciasto nie opadło.Na koniec dodać olej i mak i jeszcze chwilę mieszać aż połączą się składniki.Ciasto przelać do wysmarowanej blaszki i piec około 40 minut w 180 st.C (do suchego patyczka).Wystudzone przekładać kremami lub owocami i galaretką.

Komentarze

  • 0
    kucharka
    Opublikowano

    gosia47-47

    dobre
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    ciekawy :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    do kawki smaczne...
  • 0
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jaka blaszka?
  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Justa32

    pyszniutki
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    fajne ciacho.
  • 2
    original
    Opublikowano

    KasiaK90

    super:)
  • 1
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Podoba mi się ten biszkopt ....mam wrazenie ,ze niektórzy nie doczytają i niedopatrzą a pisza zeby dokopać .... blaszkę , czyli tortownicę widać jak na dłoni....
  • 3
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Bardzo dobry
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Fajny pomysł na biszkopt makowy.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    podoba mi się ten przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    super biszkopcik
  • 0
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    fajny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    fotoviderek

    Taki mogę jeść bez kremu :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !