Sposób przygotowania

mięso umyć osuszyć,najlepszy jest kawałek z jak najmniejszą ilością tłuszczu do tej potrawy,czosnek obrać posiekać i utrzeć z solą,mięso natrzeć utartym czosnkiem oprószyć solą pieprzem i ulubionymi ziołami suszonymi bądź świeżymi zwinąć i owiązać nicią a następnie odstawić w chłodne miejsce najlepiej na noc,następnego dnia rozgrzać olej i zrumienić mięso z każdej strony na rumiano podlać wodą i dusić do miękkości podawać zarówno na ciepło z ziemniakami jak i na zimno do kolacji z pieczywem.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne mięsko

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !