Sposób przygotowania

Rabarbar obieramy i kroimy na grube plastry. Truskawki myjemy i obieramy z szypułek. Kroimy na mniejsze kawałki. Składniki na kruszonkę palcami rozcieramy na nieduże okruszki, przypominające konsystencją piasek. Jajka ucieramy z cukrem - za pomocą miksera-aż do momentu otrzymania puszystej masy. Następnie dodajemy stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, zaś na końcu cukier waniliowy i roztopioną margarynę. Ucieramy,aż składniki się połączą. Wykładamy ciasto na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy kawałki owoców i posypujemy całość kruszonką. Pieczemy w temp 200 stopni około 40-50 minut. Upieczone posypujemy cukrem pudrem.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !