Sposób przygotowania

Z mleka, mąki i jajek zrobić ciasto naleśnikowe o konsystencji gęstej śmietany, lekko posolić. Jabłka umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne i zetrzeć na tarce jarzynowej o grubych oczkach. Dodać do ciasta i wymieszać. Na rozgrzanym tłuszczu smażyć naleśniki z obu stron. Podawać ciepłe, posypane cukrem. Mozna tez z konfiturami lub bitą śmietaną.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    pyszne, szybkie śniadanie albo podwieczorek
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    linka1312

    Zrobiłam, spróbwawała i sa pysznne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dawid15

    mniammniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    bardzo lubię takie naleśniki
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    To są moje smaki. Pyszne smaki.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    super bardzo smaczne!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !