Sposób przygotowania

Dynię obieramy ze skóry i kroimy w kostkę. To samo robimy z marchewkę, oraz porem - tu wystarczą plasterki. Wszystko wrzucamy do gotującej się wody z dodatkiem kostki rosołowej (bulionu). Międzyczasie kroimy cebulę w drobną kostkę i szklimy ją na maśle, po czym dodajemy do wywaru. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do zupy.
Gdy dynia będzie miękka, zestawiamy zupę z pieca i blenderem miksujemy na gładki krem. Doprawiamy solą pieprzem i przyprawą curry według uznania. Podajemy z kleksem kwaśnej śmietany i grzankami z chleba. SMACZNEGO

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    staropolanka5

    pięknie ślinka cieknie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    proste, szybkie i smaczne ! TO LUBIĘ !!!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    pycha
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    dyniowa z curry to dla mnie przysmak :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    uwielbiam:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !