Sposób przygotowania

Orzechy drobno posiekać, odłożyć 2 łyżki do posypania ciasta , resztę wymieszać z obiema mąkami. Żółtka utrzeć z miodem a białka ubić na pianę. Do masy wsypać orzechy z mąka, wymieszać a na końcu dodać pianę. Foremkę wysmarować tłuszczem i wysypać bułką tartą , wylacc ciasto do niej i piec ok. 40 minut w temp.180*C. Chłodne polać polewą.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    muszę zrobić mam łasucha na orzechy:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    kuklik

    na coś takiego,też się dołączę
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajna baba;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    anemon

    Luksusowa babka z tak dużą ilością orzechów, to już niemal keks.
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    z orzechami i miodem,pycha
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    uwielbiam babki, szczególnie tą;)
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    zawsze pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    helen

    lubię takie ciacha
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    bartek8585

    smakowita
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    wspaniała baba
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha babeczka
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaXXX

    mniam rewelacja

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !