Sposób przygotowania

Marchewkę obrać, umyć i zetrzec na tarce jarzynowej z dużymi otworami. Cebulę obrać i posiekać. Do rondla lub garnka wlać olej i zeszklić na nim cebulę. Dodać marchewkę i jeszcze chwilę smażyć. Jeśli chcemy to możemy dodać rodzynki. Wszystkie składniki zalać wodą (tak żeby je prawie przykryła), doprawić curry i gotować ok. 20 minut aż marchewka zmięknie. Z mąki i oleju zrobić białą zasmażkę i dodać do marchewki. Zagotować, przyprawic do smaku solą i pieprzem. Gdyby potrawa była zbyt gęsta dolać troszkę wody i zagotować.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    noculos

    fajny przepis
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    bardzo smaczne
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    To mi z pewnością posmakuje!
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Smaczna odmiana dla klasycznej marchewki z groszkiem.
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    świetny przepis!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    muszę wypróbować
  • 2
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    chętnie spróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !