Sposób przygotowania

Skladniki:
1 por, 20 dag pieczarek, 2 jaja, 2 łyżki majonezu, 20 plastrów szynki konserwowej, 1 kostka rosołowa kucharek, 2 szkl wody, 4 łyżeczki żelatyny sół, pieprz Prymat

Pieczarki, obieramy, myjemy i ścieramy na tarce, o dużych oczkach, smażymy. Białą część pora kroimy w paski. Podsmażamy osobno. i wsypujemy do pieczarek , mieszamy. Jaja gotujemy na twardo i kroimy w kostkę. mieszamy z pieczarkami i porą, dodajemy majonez ,pieprz, sół do smaku. Farsz nakładamy na plastry szynki, zwijamy w ruloniki, układamy na półmisku. Kostkę rosołową rozpuszczamy we wrzątku, wsypujemy żelatynę. Stygnącą galaretą, zalewamy roladki i do lodówki.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    darek6

    fajne i proste
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    brygida

    jako zakąska
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zośka1

    nei lubię galarety, ale szynka zaje.............
  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    warto wypróbować
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    mniam mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawy przepis
  • 4
    original
    Opublikowano

    rakow2

    konkretna rzecz
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    Barbara55

    dobre
  • 4
    no-image
    Opublikowano

    kielcok1

    szynka jest dobra
  • 0
    original
    Opublikowano

    adam1f

    dobre

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !