Sposób przygotowania

Aronie i liście na początek dokładnie myjemy, zalewamy wodą i gotujemy 30min. Odstawiamy na dobę, aby wywar nabrał aromatu. Następnego dnia całość odcedzamy przez gazę wyciskając dobrze owoce aronii.
Całość przefiltrować przez grubo złożoną gazę na sitku. Dodać spirytus kwasek i cukier. Odstawić na kilka tygodni. Smakować do opróżnienia płynu ;)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    pycha ;))
  • 0
    original
    Opublikowano

    Bożena13

    mam zamiar taką robić w tym roku;))
  • 0
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    lubię nalewki
  • 0
    original
    Opublikowano

    pierniczkowo

    fajna naleweczka:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aannkaa82

    Nie robiłam co prawda ale bardzo lubię, smakuje rewelacyjnie. Jak ktoś nie wie że jest z aronii to trudno odgadnąć bo liście wiśni daja fajny aromat.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !