Sposób przygotowania

Zółtka utzeć z cukrem i masłem,dodać mąki ,oraz proszek.Białka ubić delikatnie połączyć.Do połowy masy dodać kakao.Specjalną zamykaną blaszkę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą.Wlewać na przemian jasną i ciemną mase.Włożyć do gotującej się wody i gotować pod przykryciem 80 minut.Babka jest pyszniutka ,wilgotna i super wysoka.

Komentarze

  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    Ale fajna ta babka.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Sliczna babeczka, moja córa mialaby duzo frajdy z obsypywania wiórkami!:)
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Wieki nie jadłam babki gotowanej, a pamiętam,że była pyszna.Szukałam nawet formy do gotowania,ale bez skutku.
  • 0
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Formę nabyłam a na Wielkanoc ugotuję babkę.Przepis już mam.
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    piękna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !