Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

Ciasto drożdżowe: Mąkę przesiać na środku wrobić wgłębienie. Wykruszyć drożdże, dodać 1 łyżeczkę cukru i 4 łyżki mleka.Rozczyn wymieszać,powinien mieć gęstość kwaśnej śmietany,oprószyć mąką.
Odstawić w ciepłe miejsce na 20 minut do wyrośnięcia. Rozczyn dokładnie wymieszać z pozostałymi składnikami i dokładnie wyrobić ciasto rękami, następnie oprószyć mąką, nakryć bawełnianą ściereczką i odstawić na 30 minut w ciepłe miejsce do dalszego rośnięcia.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Justyna28

    fajna:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    motylwe

    smaczne połączenie
  • 0
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    bardzo fajne połączenie orzechy i migdały
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajna;)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    wygląda apetycznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !