Sposób przygotowania

Rabarbar obrać z włókien, pokroić w plasterki, zalać gorącą wodą i gotować do miękkości.
Osłodzić kompot do smaku.
Odcedzić owoce i odlać 450ml gorącego kompotu - rozpuścić w nim galaretkę truskawkową.
Odstawić do ostygnięcia.
Rabarbar z kompotu rozłożyć do kompotierek, zalać gęstniejącą galaretką i schłodzić w lodówce do całkowitego stężenia.

Komentarze

  • 1
    ds
    Opublikowano

    dwa pokoje z kuchnią

    takie na kompotach są najlepsze!
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    popieram, najlepsze!
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    Galaretka z tych proporcji nie jest w efekcie sztywna, ale uzyskuje lekką konsystencję jakby kisielu.
  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    *** Serdecznie zapraszam do przeglądania moich przepisów :) *** Zapewne każdy, wśród nich, znajdzie coś smacznego dla siebie :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Marta1986

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !