Sposób przygotowania

Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia. Łączymy z miękką margaryną ,żółtkami , 1 szklanką cukru i śmietaną .
Zagniatamy ciasto szybko, a następnie zawijamy w folie i schładzamy 30 minut.
Rabarbar obieramy z wierzchniej skórki i kroimy w 2 cm kawałki.
Ubijamy pianę z białek .
Pod koniec ubijania dodajemy 0,5 szklanki cukru.

Forme 23 cm smarujemy margaryną i posypujemy mąką.
Wykładamy schłodzone ciasto. Posypujemy połową pokrojonych orzechów.
Wykładamy ubitą pianę z białek.
Na pianę wykładamy pokrojony rabarbar, a na niego posypujemy resztę orzechów.

Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni C piekarniku przez 60 minut.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    pycha!!!
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    polecam, bardzo dobre
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    fajne ciacho
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    pyszności!!!!!!
  • 2
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    najlepsze sa orzechy któe mozna podjadać z wierzchu...:)
  • 1
    20140724_140457
    Opublikowano

    reniatka

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    BernadettaP

    Super ciacho, a ja i orzechy i rabarbar zjadłabym z apetytem :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Renata16

    rewelacyjny wypiek :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    pyszności
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Mariposas

    super, smaki z dzieciństwa
  • 2
    original
    Opublikowano

    goofy9

    uwielbiam
  • 2
    original
    Opublikowano

    ElizaT

    pycha
  • 3
    original
    Opublikowano

    Jodaj

    pyszniutkie ciasto :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    olkaaa

    z bezową pianką jeszcze nie robiłam
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    wygląda idealnie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    smaczne ciasto
  • 0
    papryka
    Opublikowano

    adelajda

    dobre ciasto :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !