Sposób przygotowania

Do miski wlewamy śmietanę i wkładamy 2 żółtka mieszamy dodajemy 1/2 kostkę pokruszonych drożdży.Mieszamy dodajemy cukier i odstawiamy . Do drugiej miski wsypujemy mąkę i dajemy posiekana margarynę kruszymy ręką robiąc ciasto kruche . Następnie dodajemy płynne składniki z drożdżami. Mieszamy wyrabiamy ciasto. Przecinamy ciasto na 4 kule i każda zawijamy w folie i wkładamy do lodówki na ok 2 godziny. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Na blache kładziemy papier do pieczenia. Jabłka obieramy kroimy w słupki. Wyciągamy pierwszą kulę ciasta i rozwałkowujemy w okręg tniemy jak pizze.na trójkąty . Na szerszą stronę trójkąta kładziemy jabłko i zawijamy w rogala. Jajko mieszamy z mlekiem i taką mikstura smarujemy rogale. Wkładamy do piekarnika na ok 15 min. Wyciągamy lukrujemy.

Komentarze

  • 0
    10547441_831219136896373_3580794721243242267_n
    Opublikowano

    iwa643

    pyszne polecam
  • 1
    img_0407
    Opublikowano

    Katarzyna87

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    MagdaeM

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    świetne są;)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    ależ rewelacyjnie wyglądają;))

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !