Sposób przygotowania

Białka ubić z cukrem, dodawać po 1 żółtku. Wymieszać z mąką i proszkiem. Dodać kakao i budyń. Piec 30 min w temp. 180st.

KREM:
1/2 l śmietany 30%,
2 łyżki cukru pudru,
2 śmiatan-fixy,
Śnieżka.

Śmietanę ubić z pudrem, dodać Śnieżkę, na koniec dodać fixy. Kremem przełożyć ciasto.

MASA:
puszka masy krówkowej,
1/2 kost. margaryny,
cukier waniliowy,
20 dag łuskanego słonecznika,
łyżka cukru,
5 łyżek mleka.

Na ciasto wyłożyć masę krówkową. Na patelni rozpuścić margarynę, cukry i mleko. Dodać słonecznik, podsmażyć. Ciepłe wyłożyć na krówkę.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Smaczne ciasto
  • 2
    original
    Opublikowano

    smakoszek

    podoba mi się
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    fajny jest ten przepis -ciasto na pewno bardzo smakowało :)
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    ciasto wygląda rewelacyjnie
  • 1
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    uwielbiam pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    lubię takie ciasta
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ola1young

    ciekawy przepis,pycha :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !