Sposób przygotowania

pieczarki oczyścić umyć czosnek obrać zioła opłukać ocet wymieszać z oliwą dodać umyte zioła,czosnek i łyżeczkę soli dolać 0,4 litra wody wymieszać w rondelku i zagotować do gotującego się wrzątku włożyć grzyby i gotować pod przykryciem ok.3min. co jakiś czas zamieszać,po tym czasie grzyby wyjąć łyżką cedzakową i wkładać do umytych słoików dodać zioła,kapary,papryczkę chili,marynatę ponownie zagotować i zalać gorącą grzyby słoiki szczelnie zakręcać odwracać do góry dnem lub dla pewności pasteryzować od zagotowania się wody ok.10min.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno pyszne
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    takich nie robiłam a nawet nie próbowałam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wafelek2601

    Muszą być pyszne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Beata23

    brzmi smacznie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Bernadeta1

    zapowiadają się pysznie

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !