Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sałatka ze śledziem i pieczarkami

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 1 kg
masło 1 łyżka
kukurydza w puszce 0,5 puszki
płaty śledziowe solone 2-3 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórek konserwowy 2-3 szt
majonez tradycyjny
cebula 1 mała
jajko ugotowane na twardo 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: sałatka ze śledziem i pieczarkami

Śledzie namoczyłam w wodzie. Pieczarki obrałam, pokroiłam w kostkę i podsmażyłam na maśle. Jajka obrałam i pokroiłam w kostkę, to samo uczyniłam z cebulą. Ogórka poszatkowałam. Śledzia odsączyłam i pokroiłam na małe kawałki. Gdy pieczarki wystygły połączyłam je z jajkami, ogórkiem, cebulą, śledziem i kukurydzą, Doprawiłam do smaku. Dodałam majonez i dobrze wymieszałam.
Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edi 03.06.2012 22:25
pycha
anna186 28.05.2012 22:14
pyszne
halina17 28.05.2012 17:56
Z podsmażonymi pieczarkami jeszcze nie robiłam sałatki śledziowej.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak