Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę. Mięso wieprzowe kroimy w kostkę i dodajemy do garnka. Wątróbkę kroimy w trójkąty. Po około 20 minutach duszenia mięsa dodajemy wątróbkę i kostkę bulionową. Dusimy. W tym czasie obieramy i kroimy cebulę. Gdy mięso i wątróbka będzie dość miękka dodajemy pokrojoną cebulę. Dusimy najpierw pod przykryciem a potem zdejmujemy pokrywkę, by woda wyparowała. Na koniec doprawiamy solą i pieprzem. Świetnie smakuje z ziemniakami. Smacznego!

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    monika1968

    Ciekawe
  • 1
    original
    Opublikowano

    sara1

    pyszne danie, lubię takie jedzonko
  • 2
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    fajne :) masz rację do ziemniaczków idealne :)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    pestka

    dobry obiadek
  • 0
    original
    Opublikowano

    malina

    smaczny obiadek

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !