Sposób przygotowania

Brokuła starannie obrać i opłukać. Podzielić na różyczki i włożyć do garnka. Zalać wodą (aby cały brokuł był zanurzony). Lekko posolić, dodać 3/4 łyżki octu i gotować brokuł do miękkości. Odcedzić i ostudzić. Jajka wybić na talerz i rozmącić, bułkę wysypać na drugi talerz. Różyczki brokuła najpierw zanurzać w jajku, a następnie obtaczać w bułce. Na patelni roztopić tłuszcze, ułożyć brokuł i podsmażyć na rymiano z każdej strony.

Komentarze

  • -1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    chyba w panierce?
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    extra
  • 0
    original
    Opublikowano

    dianix

    lubie brokuł, chociaż bardziej kalafior

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !