Sposób przygotowania

Margarynę posiekać z mąką dodać żółtka, cukier, proszek do pieczenia i przyprawę do piernika. Zagnieść kruche ciasto. Ciasto podzielić na dwie kulki 3/4 i 1/4 małą kulkę można zamrozić. Jabłuka poszatkować na wiórki sparzyć z dodatkiem cukru i cynamonu. Dużą kulkę rozłożyć na posmarowanej tłuszczem lub na wyłożonej papierem blasze na ciasto rozłożyć mase jabłek. Ubić pianę z dodatkiem cukru i na końcu dodać kidiel. Na jabłka rozłożyć warstwę piany z kislem a mała kulkę zetrzeć na tarce na wiórki. Piec w temperaturze 180 stopni około 45 minut.
```````````````SMACZNEGO``````````````````````

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !