Sposób przygotowania

Składniki na biszkopt: 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 6 łyżek cukru 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier, dalej ubijając. Dodawać stopniowo żółtka i ubijać. Mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia, wsypać do masy jajecznej, delikatnie wymieszać. Margaryną Kasią wysmarować tortownicę i posypać odrobiną bułki tartej. Piec w temperaturze 180ºC przez około 35 - 45 minut. Składniki na masę jogurtową: 1 galaretka truskawkowa 400 g jogurtu truskawkowego Galaretkę rozpuścić w 200 ml wody i odstawić do lekkiego stężenia. Następnie połączyć z zimnym jogurtem i dokładnie wymieszać. Składniki na wierzch: 1 ulubiona galaretka (u mnie góra wiśniowa) ulubione owoce (u mnie ok 1,5 szklanki jagód) Galaretkę rozpuścić w 450 ml wody i odstawić do stężenia. Na wystudzony biszkopt wyłożyć masę jogurtową i wstawić do lodówki na około 1 godzinę. Następnie nałożyć na masę ulubione owoce i zalać galaretką. Wstawić do lodówki i podawać po całkowitym stężeniu galaretki na wierzchu ciasta.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !