Sposób przygotowania

Kiełbasę i boczek zalewamy 1,5 litra wody i gotujemy na małym ogniu. Po około pół godziny wyjmujemy je. Ziemniaki kroimy w kosteczkę i wrzucamy je do wody z kiełbasy. Dodajemy przyprawy, sól, pieprz młotkowany, ziele angielskie, liście laurowe. Boczek kroimy w paski a kiełbasę w plasterki. Kiedy ziemniaki będą miękkie dodajemy zakwas i kiełbasę oraz boczek i majeranek. Gotujemy jeszcze chwilę i zabielamy śmietaną

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    ale bym zjadła taki żureczek :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    ciekawe
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    apetyczny
  • 2
    zdjecie0618_fit-800-600
    Opublikowano

    Margo1

    apetyczny
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    dobre
  • 0
    prof2
    Opublikowano

    Katarzyna40

    pieprwszy raz słyszę taką nazwę pieprzu. ciekawe
  • -1
    original
    Opublikowano

    emeslive

    Bardzo fajny, tradycyjny żurek. Podoba mi się ten przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jolanta40

    dziękuję i polecam :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !