Sposób przygotowania

Szparagi cienko obrać na całej długości odcinając zdrewniałe końcówki. Związać w pęczek bawełnianą, białą nitką i gotować we wrzątku z dodatkiem cukru i soli przez około 5 minut.
Masło rozpuścić w rondelku, dodać mąkę i zrobić jasną zasmażkę. Zdjąć z ognia, wlać mleko i dokładnie rozmieszać. Ciągle mieszając podgrzewać aż do wrzenia. Doprawić solą i pieprzem. Następnie dodać starty ser. Dokładnie wymieszać. Szparagi odsączyć, układać w natłuszczonej formie do zapiekanek, polać przygotowanym sosem. Zapiekać przez około 25 minut w piekarniku rozgrzanym do około 180 stopni.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Rafał10

    wszystko idealnie ! Kocham szparagi, a Ty je tak dobrze dobrałaś do reszty w tym daniu!!
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    świetne
  • 1
    original
    Opublikowano

    sunnymood

    szparagi!!! Mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Grazyna0211

    smaczne danie
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    maciek7

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Miki

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Motorek

    extra
  • 1
    original
    Opublikowano

    Wacław

    na pewno smaczne !
  • 0
    original
    Opublikowano

    dorotka0000025

    mniam
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorian

    super
  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    wyśmienite
  • 1
    original
    Opublikowano

    kate.500

    pyszny pomysl

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !