Sposób przygotowania

Drożdże pokruszyć, a następnie połączyć z odrobiną cukru, mąki i ¼ szklanki mleka, po czym odstawić rozczyn do wyrośnięcia.
W kąpieli wodnej ucierać żółtka z połową cukru i solą, aż powstanie masa.
Mąkę połączyć z roztopionym masłem, rozczynem drożdżowym, pozostałym mlekiem i masą jajeczną. Po czym odstawić w ciepłe miejsce na 30 minut.
Jagody posypać pozostałym cukrem i mąką ziemniaczaną, a następnie wymieszać i nakładać w uformowane z ciasta krążki, które następnie zlepić w kulki i ułożyć na blaszce. Jagodzianki piec w piekarniku nagrzanym do 200C przez 20 minut.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    traktorek

    rewelacja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    pyszne
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    bardzo dobre
  • 1
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    smaczne
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Kaja35

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    uwielbiam :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ada-Gaba

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    ben-ka

    przepis na czasie,jagódki już są:)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    uwielbiam je, jem prawie codziennie i jeszcze mi się nie znudziły :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    uwielbiam i szkoda, że jagód w tym roku u mnie było tak mało
  • 3
    original
    Opublikowano

    barbara11561

    takiej pyszności to ja nie odmówię:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !