Sposób przygotowania

Truskawki umyć, a następnie drobno pokroić.
Pokrojone truskawki przełożyć do garnka i uzupełnić 0,5L wody, po czym dodać cukier i wyciśnięty z cytryny sok.
Podgrzewać ciągle mieszając, po czym dodać mąkę rozrobioną w 200 ml zimnej wody.
Kisiel przelać do miseczek i ostudzić.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    zuzanna_z

    dobry kisiel
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    super, nie ma to jak domowy kisiel
  • 1
    original
    Opublikowano

    Seba

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    IKrakowianka

    pyszny
  • 2
    katarzyna-jaworek.
    Opublikowano

    Katarzyna59

    fajny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna32

    bardzo lubię
  • 2
    original
    Opublikowano

    Iwusia

    domowy kisiel jest bardzo smaczny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Dorota59

    nie ma jak kisielek swojej produkcji

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !