Sposób przygotowania

Grejpfruty umyć w ciepłej wodzie i odciąć wierzchy tak, aby można było wyjąć miąższ i sok, nie uszkadzając skórki. Z miąższu wycisnąć sok. 2 żółtka utrzeć z 2 łyżki cukrem, zmieszać powoli z sokiem grejpfrutowym, pomarańczowym i odrobiną mąki zmieszanej uprzednio z małą ilością soku. Masę doprowadzić do zagotowania, potem naczynie odstawić z ognia i ostudzić. Z białek ubić pianę razem z resztą cukru, wymieszać delikatnie z masą. Skórki wypełnić masą do 3/4 ich objętości i w płaskim naczyniu wstawić na 5 min. do gorącego piekarnika. Podawać natycmiast po zapieczeniu

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Elżbieta17

    oryginalny przepis:)
  • -1
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    i zrobić zdjęcie
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    to trzeba wypróbować

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !