Sposób przygotowania

Filety z kurczaka lekko rozbijamy.

Papryczkę piri piri i czosnek drobno siekamy.

Składniki na marynatę mieszamy ze sobą i nacieramy nią kurczaka.

Wstawiamy go do lodówki na kilka godzin.

Po tym czasie kurczaka układamy na rozgrzanym ruszcie i grillujemy około 10 minut z każdej strony.

Paprykę kroimy na kilka części i grillujemy na tacce grillowej.

Na przekrojonych bułkach układamy kolejno sałatę, pokrojoną cebulę i ogórka.

Następnie grillowaną paprykę, kurczaka i na koniec ser żółty i plasterki pomidora.

Przykrywamy druga częścią bułki.

Moje bułki były bardzo chrupiące ale jeśli takie nie są można równiez je podpiec na ruszcie.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    treonina

    mmm ale pięknie to wygląda! aż ślinka cieknie! super!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    agunesu

    superancki przepis:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Z przyjemnością gościłam na Twoim blogu. Prezentujesz fajne przepisy, w fajny sposób. Obok zdjęć nie można przejść obojętnie ;) Pozdrawiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !