Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Faszerowany burger z grilla

5.0
(11)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Sezon grillowy ciągle trwa, dlatego korzystajcie! Dla wielbicieli burgerów mam dzisiaj przepis na faszerowane burgera z grilla. Co Wy na taką wersję? Dodatki proponuję tradycyjne: sałata, bekon, cebulka, pomidory, ale oczywiście możecie go podać z dowolnymi składnikami.


Składniki:

Na burgera:

bułki 1 sztuki
mielona wołowina 250 gramów
woda 25 mililitrów
Pieprz kolorowy Prymat w młynku do smaku
sos barbecue 2 łyżki
pomidor 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
sałata 3-4 liście
bekon 2 plastry

Na farsz:

ser cheddar 100 gramów
cebula 1 sztuka
serek śmietankowy 2 łyżeczki
papryczki jalapeno 1 sztuka
Stek z grilla Prymat 1 łyżka

Porada

Burgery z grilla zwykle są wysokie, dlatego wcześniej warto zaopatrzyć się w długie wykałaczki, które pozwolą zachować im odpowiednią konstrukcję.

Przepis i sposób przygotowania na: Faszerowany burger z grilla

Do miski dodać przyprawę do steku Prymat, starty ser cheddar, drobno pokrojoną cebulę, papryczkę jalapeno i serek śmietankowy. Całość dokładnie wymieszać.

W drugiej misce przygotować wołowinę, dodać wodę i doprawić pieprzem. Z mięsa formować kotlety i nadziewać jedną łyżką przygotowanego wcześniej farszu.

Na rozgrzanym grillu ułożyć burgery i grillować z obu stron przez 7 minut.

Przekrojoną bułkę posmarować sosem BBQ, położyć sałatę, czerwoną cebulę, pomidor, plasterek przesmażonego wcześniej boczku oraz grillowanie mięso. Drugą część bułki również posmarować sosem BBQ i ułożyć na pozostałych składnikach.

 

 

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak