Sposób przygotowania

Drożdże zasypujemy cukrem i zostawiamy do rozpuszczenia.

Do szklanki z maślanką wbijamy jajko i uzupełniamy do pełnej szklanki olejem.

Widelcem dobrze mieszamy i wlewamy do mąki.

Dodajemy rozpuszczone drożdże i wyrabiamy gładkie ciasto, w razie potrzeby dodajemy mąki.

Odstawiamy na 30 minut do wyrośnięcia.

Migdały mielimy i mieszamy z nutellą.

Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy.

Za pomocą radełka wycinamy niewielkie trójkąty.

Na każdym układamy po łyżeczce kremu orzechowego.

Zwijamy w rogalik i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Rogaliki smarujemy mlekiem.

Pieczemy około 15 minut w 200 stopniach.

Idealnie smakują podane z mlekiem.

Smacznego :)

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    pyszotki :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    czekoladka_m

    uwielbiane przez mojego męża:)
  • 0
    original
    Opublikowano

    xxxbulix

    bosko wyglądają
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    przepyszne rogaliki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !