Sposób przygotowania

Umyte i osuszone 4 steki (każdy o wadze 200 g) zamarynować we wszystkich połączonych składnikach marynaty (oliwa z oliwek, jedno opakowanie przyprawy Stek gruboziarnisty oraz Musztarda grillowa Prymat) i odstawić do lodówki.

Ziemniaki ze skórą pokroić w ćwiartki, skropić oliwą połączoną z przyprawą do ziemniaków i usmażyć na patelni na złoty kolor. Pokrojone w plastry warzywa (papryka powinna być bez skóry) wymieszać z oliwą z oliwek, posiekanym czosnkiem oraz pozostałymi przyprawami i usmażyć na patelni lub grillu.

Rostbef wyjąć z marynaty i smażyć przez około 5 minut z każdej ze stron. Gotowe steki pokroić w plastry i ułożyć na grillowanych warzywach. Steki podawać z ziemniakami, sosem pieprzowym lub masłem ziołowym oraz oprószoną w mące i pokrojoną w piórka cebulą usmażoną na patelni.

Komentarze

  • 0
    dscn5893
    Opublikowano

    bietka

    pycha

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !