Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

sos beszamelowy.Masło roztopić i rozetrzeć z mąką na gładką masę. Stopniowo dolewać mleko i energicznie mieszać całość drewnianą łyżką lub ”rózgą”do chwili aż sos zagotuje się i zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem Kiedy sos lekko przestygnie należy połączyć go z pesto. Obrane ziemniaki pokroić w kostkę ,a fasolką na mniejsze kawałki i gotować chwilę w osolonej wodzie. . Stopić masło, dodać pokrojony czosnek i połączyć z podgotowanymi warzywami, doprawić pieprzem .Płaty lasagne podgotować ok.4-5 min w lekko osolonej wodzie.
Dno żaroodpornego naczynia posmarować oliwą, na dno nalać kilka łyżek białego sosu, ułożyć pierwszą warstwę makaronu, przykryć beszamelem,wyłożyć warstwę warzyw, część mozarelli pokrojonej w kostkę,posypać startym serem.


Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !