Sposób przygotowania

placek makowy: jajka ubijamy z cukrem dodajemy przesianą mąke oraz porszek i mak mieszamy delikatnie. wylewamy na wysmarowaną formę i pieczemy ok 30 min. W tym czasie przygotowujemy placek migdałowy: migdały mielimy ubijamy całe jajka z cukrem i wanilią dodajemy następnie make i migdały oraz proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy pieczemy ok 15 min.
Masa _ budyn przygotowujemy w 0,75 l mkea i gotujemy studzimy. Masło ucieramy z cukrem pudrem dodajemy alkohol i rozpuszczona w odrobince wody kawę miksujemy na puch dodajemy ostudzony budyn i mieszamy na jednolitą mase.

Przełożenie: caisto makowe-masa-caisto migdałwoe -masa- polewa

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !