Sposób przygotowania

Dwa jajka ugotować na twardo. Jajka w skorupce przekroić na pół i wydrążyć białko z żółtkiem. Wydrążone jajko pokroić w drobną kostkę. Pieczarki, dymkę obrać i pokroić w drobną kostkę. Na rozgrzanej patelni z połową łyżki oleju smażyć dymkę, następnie pieczarki. Pieczarki smażyć do miękkości, doprawić do smaku solą, pieprzem i natką pietruszki. Ostudzone pieczarki połączyć z jajkiem, majonezem, śmietaną 12 %, musztardą, całość dobrze wymieszać i doprawić do smaku jeśli jest taka potrzeba.
Skorupki napełnić masą jajeczno-pieczarkową. Faszerowane jajka posmarować rozbełtanym jajkiem, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rozgrzanej patelni z olejem na złoty kolor.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !