Sposób przygotowania

Krok 1 / 4

-Mięso dokładnie wypłukać, osuszyć i podzielić na połowę. W miseczce wymieszać oliwę z sokiem cytrynowym i miodem, dodać szczyptę soli i pieprz do smaku. Do przygotowanej marynaty włożyć mięso i pozostawić w chłodnym miejscu na ok.1 godz. Mięso od czasu do czasu obrócić aby marynata równomiernie pokrywała całą powierzchnię.
-Rozgrzać patelnię do grillowania , mięso wyjąć z marynaty, odczekać chwilę by jej nadmiar spłynął
i grillować mięso przez ok. 10 min. z każdej strony.


Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Betka

    piękne danie;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Fiffi

    d tego widoku mozna slinotoku dostać

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !