Sposób przygotowania

Masa : 1 szk mleka odlać. Resztę wlać do garnka i zagotować z cukrem. W szklance mleka rozmieszać jajka, mąkę i budyń czekoladowy oraz cukier waniliowy. Gdy mleko się zagotuje wlać rozrobiony budyń i energicznie mieszając zagotować. Gotować przez chwilę uważając aby nie zrobiły się grudki. Ugotowany budyń wystudzić. Miękką margarynę utrzeć na puch i nadal ucierając dodawać po łyżce budyniu. Biszkopt : Białka oddzielić od żółtek i ubić je na sztywną pianę. Do ubitej piany dodać żółtak i dalej ubijać. Na koniec dodać mąki zmieszane z proszkiem do pieczenia i delikatnie wymieszać. Masę biszkoptową wlać do tortownicy wysmarowanej tłuszczem. Piec ciasto w temperaturze 150 stopni przez 40 minut. Biszkopt wystudzić i przekroić na trzy placki. Brzoskwinie odsączyć z zalewy i pokroić w kostkę, dwie połówki pokroić w półplasterki. Każdy biszkopt nasączyć sokiem. Na pierwszy wyłożyć 1/3 masy, posypać 1/2 pokrojonych w kostkę brzoskwiń. Przykryć drugim krążkiem i ponownie wyłożyć masę i brzoskwinie. Nałożyć ostatni placek. Górę i boki posmarować masą i za pomocą dekoratora do ciast udekorować górę torcika. Na koniec ułożyć pokrojone w półplasterki brzoskwinie. Tort chłodzić w lodówce około 3-4 godzin.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    1j1o1l1a1

    na pewno smaczny
  • 0
    original
    Opublikowano

    patusia

    Torcik wygląda super :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    wspaniałe
  • 0
    img_4054
    Opublikowano

    mela25

    pyszny
  • 0
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    same wspaniałości
  • 0
    original
    Opublikowano

    ilka_86

    pyszny

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !