Sposób przygotowania

kaszę przepłukać kilka razy zimną wodą i gorącą,cukinie przekroić wzdłuż na pól wydrążyć miąższ osolić i odstawić na godzinę,miąższ pokroić w kostkę,kaszą zalać osolonym wrzątkiem tak aby była cała zakryta i ugotować na małym ogniu ok.20min.paprykę i pomidora obrać ze skórki i drobno posiekać,cebulę poszatkować,wszystkie warzywa podsmażyć na maśle doprawić do smaku solą i pieprzem świeżo zmielonym i wymieszać z ugotowaną i osączoną kaszą przygotowanym farszem nadziewać cukinie posypać startym serem układać na blasze i zapiec w piekarniku w temp.200st.ok.20min.po wyjęcie posypać ziołami prowansalskimi i podawać.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !