Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka myjemy,osuszamy i dzielimy na plasterki, kawałki (ale większe)- lub wg uznania. Obtaczamy dokładnie w przyprawie kebab-gyros, i odstawiamy - najlepiej na całą noc, do lodówki. Następnego dnia przygotowujemy z reszty składników (mleko,mąka i jajko)gęste ciasto naleśnikowe, moczymy każdy kawałek i smażymy na rozgrzanym oleju pare minut na złoty kolor. Z podwójnej piersi wyjdzie ok. 25 placuszków.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    pomysłowe
  • 2
    original
    Opublikowano

    Aida

    a jakie dobre :) i fajne bo szybko się robi :)
  • 1
    edyta14
    Opublikowano

    wedith1

    Pychotka!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    smakuje przepis z obrazkiem czy zrobiła Pani? :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Malinka

    Wow, super, na pewno skorzystam z tego przepisu!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    pewnie dla urozmaicenia, pierś można nacierać różnymi przyprawami wedle gustu i smaku,ale ja bardzo polubiłam gyrosa-kebaba, stąd połączenie...po usmażeniu pod \"skórką\" naleśnikową, mają taki fajny ziołowy smak i zapach:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    Chyba już znalazłam obiad na dzisiaj
  • 1
    original
    Opublikowano

    Aida

    bardzo się cieszę! to fajne szybkie danie i duuużo ! dla każdego łakomczucha starczy :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    pyszne
  • 2
    original
    Opublikowano

    hastalavista

    bardzo fajny przepis- dodaję do swojej księgi! :)
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    super!
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ania67

    Mniam
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Mati13

    pycha!
  • 1
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    super pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawy pomysł
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Izka192

    na pewno smaczne, głosik.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Aida

    smaczne :) dzi?kuj? !
  • 3
    original
    Opublikowano

    Urszula5

    świetny przepis

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !