Sposób przygotowania

pieczemy biszkopt z 4 jaj,
Żółtka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, następnie dodajemy budyń, mąkę pszenną i ziemniaczaną. Całość rozrabiamy kilkoma łyżkami mleka. Masę wlewamy na gotujące się mleko, gotujemy do momentu aż zgęstnieje, studzimy.

Kawę rozpuszczamy w 0,5 filiżanki wody, zostawiamy do wystygnięcia

Masło ucieramy na puch, dodajemy zimną masę budyniową, dokładnie miksujemy, następnie dodajemy kawę, a na końcu likier jajeczny.

Biszkopt dzielimy na 3 placki, pierwszy smarujemy kremem, układamy na nim kolejny dociskamy i znowu smarujemy. Potem układamy trzecią warstwę ciasta, smarujemy kremem wierzch i brzegi.
Brzegi ciasta obsypałam startymi orzechami a ponieważ zostało mi trochę kremu dodałam do niego trochę kakao i przyozdobiłam nim tort,

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    jozefinach

    Uwielbiam torty.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marcinek

    z kawą na pewno pyszny
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    zjadłabym kawałeczek;)
  • 1
    14344131_1175334835846825_6586112930612941972_n
    Opublikowano

    Ewa104

    Smacznie wygląda.
  • 1
    original
    Opublikowano

    mamusia1

    wspanialy
  • 1
    original
    Opublikowano

    Gosia20

    mmm pychotka
  • 0
    original
    Opublikowano

    Jastinka

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !