Sposób przygotowania

Ziemniaki oskrobać lub cieniutko obrać, umyć, zalać wrzącą wodą i posolić.
Gotować do miękkości - uważać, aby się nie rozpadły!
Wycisnąć ząbek czosnku i połączyć go z łyżką oliwy.
Posiekać jak najdrobniej koperek.
Odcedzić dokładnie ziemniaki, kiedy są gotowe - posypać białym pieprzem i mieloną kozieradką, polać oliwą z czosnkiem, posypać koperkiem i dodać kawałek masła.
Garnek nakryć i dynamicznie nim potrząsać, aż całe ziemniaki pokryją się stopionym masłem oraz koperkiem.
Podawać do mies i ryb.

Komentarze

  • 2
    img_20161130_024927
    Opublikowano

    Habibi

    <b>Zapraszam do zapoznania się z moimi przepisami. *** Z pewnością każdy znajdzie wśród nich coś ciekawego dla siebie :)</b>
  • 1
    21897_431167996939198_1031300874_n
    Opublikowano

    jolanta53

    Dzisiaj takie zrobiłam. Są po prostu pyszne.
  • 1
    original
    Opublikowano

    eagle

    Wspaniała odmiana :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    super,muszę zrobić

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !