Sposób przygotowania

Wątróbkę czyścimy z błon, myjemy i osączamy na sicie. Wątróbkę obtaczamy w mące z dwóch stron, kładziemy na patelnię, odrobinę solimy i smażymy. Na tym samym oleju smażymy cebulę pokrojoną w piórka, po czym dodajemy ją do wątróbki. Następnie dodajemy 1 starte ( na tarce o dużych oczkach) duże jabłko, kilka ziaren ziela angielskiego, 3-4 listki laurowe, 1 łyżeczkę majeranku, sól do smaku i pieprz ziołowy. Wszystko zalewamy wodą i dusimy 10-15 minut od chwili zagotowania. W naczyniu rozrabiamy 2 czubate łyżeczki musztardy stołowej, 1 łyżkę śmietany i 1 czubatą łyżeczkę mąki. Mieszamy i dodajemy do wątróbki. Chwilę gotujemy od 3-5 minut delikatnie mieszając. Podajemy z pieczywem, ziemniakami lub ryżem i kapustą kiszoną.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Anna152

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Maniek2

    lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    paula99926

    takiej jeszcze nie jadłam..
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ewelina38

    koleżanka dodaje musztardę do wątróbki, spróbowałam i ja.... pyszna, więc teraz i ja dodaję :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    Aleksandraa

    też w tej postaci jeszcze nie jadłam , fajne
  • 1
    original
    Opublikowano

    Ela15

    ciekawy pomysł
  • 1
    original
    Opublikowano

    gosia1988

    na pewno smaczna
  • 1
    original
    Opublikowano

    IwonaKa

    musze spróbowac z musztarda,jeszcze tak nie ptrzyrządzałam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Granita

    taką wątróbkę chętnie bym skosztowała;)
  • 2
    original
    Opublikowano

    jordi

    takiej jeszcze nie jadłem

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !